Min lille samling af MIR 1 objektiver

Nu koster de ikke en herregård – og jeg finder dem sjove at bruge. Ingen af dem giver det samme billede, i virkeligheden kan man sagtens se forskel på glassets farve, men nu er det jo op til en selv, hvor nørdet det skal være – derudover har disse gamle Russere bokeh og vignette effekt – hvilket jeg finder særdeles udtryksfuldt.

Årgangsbestemmelse af russiske objektiver.

De første 2 cifre angiver produktionsåret. Så mit objektiv 6612163 skulle så være 1966.

Der findes en del der har 00 (2 nuller) som begyndelses tal (jeg har 2 og har svært ved at holde hænderne i lommen når jeg ser et med lavere nummer end dem jeg har)- disse objektiver skulle være særligt udvalgte kvalitets-objektiver, som var forbeholdt medlemmer af politbureauet eller partitoppen, men nu er det jo svært at få verificeret noget fra den tid.

MIR 1 objektiver samling
MIR 1 objektiver samling
Author: Houdino