Hr. Ørn #Skagen_Nordfriesland

Langs vadehavet stimler der masser af fugle interesserede fotografer sammen – som samler på billeder af de forskellige fugle – sikkert lige som at samler på fodboldkort. Jeg ved det ikke – dog undrede det mig at det var nødvendigt at gå i camouflagetøj – når man står på en asfalteret vej – og det viste sig det var der heller ikke. Trak man dog i camouflagetøjet hjemmefra – og fortalte at man ville ud og sidde i sivene for at se om man kunne få et billede af en sjælden fugl – så ville kone ikke med 🙂

Naturfotografer ved Vadehavet
Fuglefotografer ved Vadehavet

Vadehav og fugle hører sammen – og det vil være en fejl ikke at medtage billeder af fuglelivet, men at kunne artsbestemme arterne interesserer mig ikke et kvæk. Jeg er ganske enkelt fascineret af fuglelivet generelt – til det hører også rovfuglene – og sådan en fætter møder jeg hver gang jeg er i området – siddende på den samme pæl og stirrende ud over sit område efter bytte.

Stolpen ved Vadehavet
Hr. Ørns pæl

Ovennævnte fugle fotografer – med deres kæmpe objektiver, fortalte at man kunne lave lige så gode billeder med et 50 mm objektiv som med et 600 mm objektiv – fordelen ved disse lange objektiver var at de ikke skulle gå så langt eller sidde i sivene, for det gad de ikke.

Så kunne man skyde Hr. Ørn med en 85 mm Petzval ala 1840 – med manuel fokus – mens han sad på sin pæl? – sikkert, hvis han ville være med – men Hr Ørn ville ikke. Hver gang jeg nærmede mig i bil, lettede han – og når jeg var passeret satte han sig tilrette igen. Denne underlige forestilling gentog sig flere gange – køre frem mod Ørnen og hakke bremsen i lige ud for den og så skyde løs  – efter 3. forsøg gad den ikke mere – men jeg fik hvad jeg kom efter – så for fremtiden kan vi nøjes med at hilse 🙂

Musvåge, Vadehavet
Musvåge, Vadehavet
Author: Houdino